Visma: Sportvisserij Nederland present!

43185
23 mrt 2009

Eind maart is het weer zover: de Visma 2009. In vijf hallen van Ahoy Rotterdam kunnen hengelsportliefhebbers van 26 tot en met 29 maart hun hart ophalen aan de nieuwste hengelsportmaterialen, productdemonstraties en lezingen door prominente namen uit de hengelsport. Ook Sportvisserij Nederland zal weer met een grote stand vertegenwoordigd zijn op de 41e editie van Visma.

Op de tweehonderd vierkante meter grote stand vindt onder meer de primeur van de Veldgids van de Nederlandse zeevissen plaats. Dit broertje van de Veldgids van de Nederlandse zoetwatervissen is online al enige tijd beschikbaar en komt op de Visma ook in gedrukte vorm beschikbaar.

Zowel in de vorm van een kleine, hand- en duurzame veldgids als dubbelposter. Hiermee heb je verschillende mogelijkheden om informatie te vinden over de vissoort die je zoekt. Zo kun je op naam, familienaam of op basis van uiterlijke kenmerken zoeken naar informatie over bijvoorbeeld leefwijze en verspreiding van maar liefst 115 verschillende vissoorten. Op de Visma kun je bij het aquarium van Sportvisserij Nederland in de praktijk en online testen hoeveel kennis jij hebt van de Nederlandse zeevissen.

VISpas en Hengelvangstregistratie (HVR) online
Andere thema’s die op de stand van Sportvisserij Nederland centraal staan zijn onder meer de VISpas 2009 en HVR Online. Met de VISpas heeft de sportvisser dit jaar nog meer water tot zijn beschikking. Middels de bijbehorende Aanvullingslijst 2009 zijn onder meer de Gouwe, een deel van de Zuid Willemsvaart, stadswateren in Lelystad, Dronten, Swifterbant en Biddinghuizen en een Maastraject bij Maastricht ingebracht. Medewerkers van Sportvisserij Nederland zullen waar nodig uitleg en toelichting geven op de VISpas en het gebruik van een aanverwant internettool als de visplanner.

HVR Online is een andere internettoepassing die voor sportvissers interessant is. Met dit via internet beschikbare programma is het niet alleen mogelijk om je vangsten digitaal te registreren, maar kun je ze ook analyseren. Zo kun je met HVR Online kaarten, grafieken en lijsten maken en gegevens in Excel-formaat opslaan voor verdere analyse. Het systeem is door zowel individuele sportvissers als verenigingen te gebruiken en dient als instrument bij het monitoren van veranderingen in de visstand. Op de Visma geven medewerkers van Sportvisserij Nederland en vrijwilligers die reeds hun vangsten rapporteren praktijkdemonstraties over de precieze werking van HVR Online.

Jeugdplein, Stekkie en VIS TV

Net als op voorgaande edities van de Visma is er bij de stand van Sportvisserij Nederland weer de nodige aandacht voor de jeugd. Zo kunnen kinderen op het Jeugdplein leren hoe ze tuigjes maken, kunstvliegen binden, karperrigs knopen en onderlijnen voor het snoeken moeten maken. Dit doen ze onder deskundige begeleiding van de verschillende specialistengroepen en na afloop mogen ze hun creaties mee naar huis nemen.

De succesvolle introductie van Stekkie.nl krijgt dit jaar een vervolg met de presentatie van de Stekkie Schoolvissets. Hiermee kunnen hengelsportverenigingen een schoolklas kennis laten maken met de hengelsport of visclinics aan de waterkant organiseren voor hun jeugdleden. Ook zal er speciale aandacht zijn voor het goed en snel leren onthaken van vissen. Dit zal gebeuren aan de hand van praktijkoefeningen met de speciaal hiervoor ontwikkelde onthaakvissen.

Ook het Stekkieteam is weer van de partij. Deze leden van de gelijknamige website zullen assisteren bij de drilsimulator en de Wii spelcomputers met visgames. Natuurlijk ontbreken Vis TV presentatoren Ed Stoop en Marco Kraal evenmin. Zij zijn aanwezig om handtekeningen uit te delen, op de foto te gaan en vragen te beantwoorden.

Voldoende reden dus om op de Visma ook langs te komen bij de stand van Sportvisserij Nederland!

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.