Naaktvisser hangt hengel aan wilgen

6906
24 feb 2009

dvhn.nl. Assen/ezinge - Sportvisser J. de J. (56) is vandaag bij verstek door de Asser politierechter veroordeeld tot een voorwaardelijke boete van 500 euro, omdat hij medio oktober met ontbloot geslachtsdeel in Peize langs de waterkant zat.

Een vrouw zag de man op stoeltje zitten met in zijn hand iets anders dan een hengel en deed aangifte bij de politie.

Agenten gingen vervolgens poolshoogte nemen en troffen De J. op de bewuste plek aan. Van schennispleging was in zijn ogen geen sprake. Hij zei last te hebben van zijn prostaat en moest als gevolg daarvan vaak plassen. Hij opperde dat de vrouw wellicht getuige was geweest van zijn wildplassen. Dit werd weer door de aangeefster in alle toonaarden ontkend. Ze hield vol dat De J. op een stoel langs de waterkant zat te spelen met zijn erectie.

Een maand eerder, zo stelde de officier van justitie, zou hetzelfde zijn voorgevallen in Eelderwolde. Omdat De J. bij de politie ontkende daar überhaupt te zijn geweest, werd hij bij gebrek aan bewijs vrijgesproken. Aan de 'naaktvisserij' in Peize werd hij wél schuldig bevonden.

De J. heeft inmiddels het vissen afgezworen. Hij heeft zijn hengel naar eigen zeggen doormidden gebroken en zijn visakte weggegooid.

Bron: Dagblad van het Noorden

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.