Vrijwilligers in het zonnetje gezet

3678
02 mrt 2009

Bron: Hét Visblad - De POS-federaties NoordWest Nederland, Gooi en Eemland en Randmeren en de Hengelsportfederatie Groningen Drenthe hebben eind 2008 hun vrijwilligers in het zonnetje gezet. “Een leuk initiatief dat zeker navolging verdient.”

Op een zaterdagochtend meldden zich in alle vroegte meer dan tachtig mannen en vrouwen bij forellenvijver de Eemhof. Hier konden zij op uitnodiging van de federaties eerst op forel vissen en daarna lekker een hapje eten. Voor de veelvangers hadden Pure Fishing, Hengelsport Osdorp en Ten Broek Hengelsport mooie prijzen beschikbaar gesteld. Aan het eind van deze dag was iedereen het er over eens dat dit een jaarlijks terugkerend evenement zou moeten worden. “Met zo’n speciale dag willen we onze vrijwilligers eens extra bedanken voor hun inzet”, aldus medeorganisator Richard van den Bos.

THEMADAG
De Hengelsportfederatie Groningen Drenthe gaf een thema mee aan de vrijwilligersdag. Vorig jaar was dit water- en visstandbeheer en in het bijzonder het uitvoeren van visserijkundig onderzoek, één van de speerpunten van de federatie. Zo zijn er die dag een aantal wateren afgevist met behulp van diverse technieken en werd gaven ecologen en beroepsvissers die werkzaam zijn in het gebied uitleg. Vrijwilligers van de federatie konden zo in de praktijk kennis maken met de uitvoering van visstandonderzoek. Daarbij draagt dit ook bij aan kennisverspreiding binnen de federatie en een betere onderlinge verstandhouding tussen alle bij de visstand betrokken partijen. Van de vrijwilligersdag 2008 is inmiddels een fraai boekwerkje verschenen.

Foto: vrijwilligers van de POS-federaties werden uitgenodigd om te komen vissen bij forellenvijver de Eemhof.
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.