Visstropers aangehouden op Slotermeer

8267
03 mrt 2009

Bron: AID - Het Visstroperijteam Friesland heeft maandagochtend 2 maart op het Slotermeer twee mannen betrapt toen zij illegale netten uit het water visten. De verdachten probeerden te ontkomen door de netten overboord te gooien en weg te varen, maar konden worden aangehouden en zijn overgebracht naar het politiebureau in Joure.

Het stroperijteam heeft vijf zogenoemde perkjes staande netten aangetroffen met een totale lengte van 500 meter. Hierin zat ongeveer 200 kilo gestroopte vis, waaronder snoekbaars en brasem. De verdachten zijn na verhoor met een proces-verbaal heengezonden. De netten, boot en buitenboordmotor zijn in beslag genomen. De nog levende snoeken zijn teruggezet, de overige vis is verkocht via de visafslag.

Vanwege de omvang van de visstroperij in de Friese wateren en meren is het Visstroperijteam Friesland al enige jaren actief. Het team is samengesteld uit medewerkers van de Algemene Inspectiedienst (AID), de politie Friesland, het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) en het Openbaar Ministerie. Met deze structurele en forse aanpak van de visstroperij in Friesland wordt geprobeerd de stroperij flink terug te dringen en te ontmoedigen.

Stroperijactiviteiten kunnen 24 uur per dag worden doorgegeven bij de Meldkamer van de AID, tel.: 045-5466230

Bron: persbericht Algemene Inspectiedienst (AID) via Nieuwsbank.
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.