Aart Lokhorst jeugdbegeleider van het jaar 2008

9982
03 mrt 2009

Aart Lokhorst is op de Jeugddag van de KarperStudiegroep Nederland door Sportvisserij Nederland onderscheiden met de titel Jeugdbegeleider van het jaar. Dit vanwege zijn niet aflatende inzet voor de sportvisserij en daarbij de jeugd in het bijzonder.

Het hengelsport CV van Aart Lokhorst is schier eindeloos. Zo is hij sinds 2000 een zeer actief en betrokken bestuurslid van de KarperStudiegroep Nederland (KSN) en vanaf 2006 ook ad-interim voorzitter van de KSN, co-auteur van de ‘Beleidsnota KSN 2003 – 2010’, mede-initiatiefnemer van en -contribuant aan ‘KSN Visie Karperbeheer binnen VBC’s’, fanatiek bestrijder van de handel in grote levende karpers, warm pleitbezorger van een goede regelgeving omtrent het nachtvissen en de drijvende kracht achter de KSN-stands op hengelsportbeurzen en de karperbeurs in Zwolle.

Jeugdwerk
Daarbij is Aart Lokhorst ook al jarenlang coördinator van de KSN commissie Jeugd. “Dat is echt zijn troetelkindje”, zegt Bart van Bezouw, de voorzitter van deze commissie. “Een goede voorlichting aan de jeugd is voor hem het allerbelangrijkst.” Hij noemt Lokhorst een geweldige begeleider en motivator. “Aart heeft een heldere visie die hij op nuchtere wijze uitdraagt – het gezegde ‘praatjes vullen geen gaatjes’ zou zijn slogan kunnen zijn. Zo organiseert hij ieder jaar zeven KSN-jeugdkampen en alles wat daarbij komt kijken; van de logistiek en verzekeringen tot aan de reservematerialen en het eten en drinken. Als het enigszins kan gaat hij zelf mee als begeleider. Lof voor al dit werk wimpelt hij weg en eventuele vergoedingen sluist hij direct terug naar het jeugdwerk.” De onderscheiding tot Jeugdbegeleider van het jaar noemt Bart ‘dik verdiend’, iets dat velen roerend met hem eens zullen zijn.

Aart Lokhorst werd door Sportvisserij Nederland bestuurslid Jeugdzaken Geertje Veenstra verrast met een certificaat, een cheque voor de KSN commissie Jeugd én een bos bloemen.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide