Hans Willemse niet langer coach van het Nederlandse Damesteam Kustvissen

14432
03 mrt 2009

Sportvisserij Nederland heeft na overleg met Hans Willemse besloten de samenwerking met hem te beëindigen. Hans Willemse heeft negentien jaar als respectievelijk supporter, begeleider en later als officiële coach van het Nederlands Damesteam Kustvissen gefunctioneerd.

Geïnspireerd door zijn moeder Nel Willemse, die in 1990 zowel individueel als team wereldkampioen werd bij het WK in eigen land, was Hans jarenlang de grote motor achter het succesvolle Nederlandse Damesteam. In die gouden ploeg zat ook Miranda, waarmee hij 2 jaar later in het huwelijk trad. In 2000 werd Hans zelf coach van het Nationale Damesteam en er volgden negen mooie jaren, waarbij het Nederlands damesteam altijd in de top 8 bij de Wereldkampioenschappen eindigde, met twee maal een bronzen plak (waaronder het afgelopen WK in Frankrijk voor zowel het team als individueel voor Miranda), een 2e plaats op het WK in Portugal in 2006.

Daarnaast was Hans Willemse als lid van de Commissie Organisatie Wedstrijden (COW) sinds 2001, intensief betrokken bij de organisatie van talloze NK’s, selectiewedstrijden en WK’s in eigen land. Dit gold ook voor het WK Kust Korpsen in 2002 in Domburg, waar hij en de hengelsportvereniging De Edelkarper bergen werk hebben verzet en onlangs nog voor het zeer geslaagde WK Bootvissen in Colijnsplaat.

Sportvisserij Nederland is Hans Willemse zeer erkentelijk voor alles wat hij de afgelopen reeks van jaren heeft gedaan voor de zoute wedstrijdsport en in het bijzonder voor de plek die het Dames Kustvissen zowel binnen Sportvisserij Nederland als internationaal heeft gekregen.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide