Sportvisacademie houdt open huis

11861
20 mrt 2009

“Wat houdt de MBO Sportvisserij precies in? Wat kan ik ermee worden? Bij welke bedrijven kan ik later terecht? En ben ik straks dan alleen met sportvissen bezig?” Op vrijdag 20 maart geeft het Clusius College in Alkmaar antwoord op deze en andere prangende vragen.

Tijdens het open huis op de Groene Campus aan de Drechterwaard 14 kunnen belangstellenden niet alleen informatie inwinnen, ze kunnen ook demonstraties van bijvoorbeeld flycasting bijwonen. De sportvisacademie houdt open huis van 14.00 uur tot 17.30 uur.

Honderd aanmeldingen

Vestigingsdirecteur Piet Tromp verwacht een grote opkomst: “De MBO-opleiding moet nog van start gaan, maar we hebben nu al over de honderd geïnteresseerden genoteerd.” Tromp verklaart het succes van de opleiding vanuit de populariteit van de hobby sportvissen: “Neemt niet weg dat het bovenal een serieuze opleiding is, die opleidt voor serieuze beroepen in een serieuze branche. In de Nederlandse sportvisserij wordt jaarlijks zo’n zevenhonderd miljoen euro omgezet. Dat geld wordt verdiend met de verkoop van hengelsportmaterialen, door viskwekerijen, in het vistoerisme en indirect ook bij tal van instanties voor milieu- en waterbeheer.”

Aantrekkelijk programma

Volgens Tromp loont het de moeite om een bezoek te brengen aan het open huis. “We hebben een leuk en afwisselend programma in petto. Daarbij kan iedereen kennismaken met de verschillende vakgebieden. Denk aan natuur- en waterbeheer, detail- en groothandel, en recreatie en toerisme. Uit ieder vakgebied hebben we enkele experts uitgenodigd. Zo kunnen geïnteresseerden bijvoorbeeld hun vragen voorleggen aan vertegenwoordigers van Sportvisserij Nederland en het hoogheemraadschap. Al met al wordt het een informatieve én leuke middag.” Sportvisserij Nederland zal vandaag onder meer een demonstratie van een visserijkundig onderzoek verzorgen.

-> Meer informatie over de sportvisacademie.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.