Alle hens aan dek voor een open IJsselmeergebied

10527
26 mrt 2009

Bron: watersportverbond.nl. Het Watersportverbond, HISWA Vereniging, de Vereniging voor Beroepschartervaart (BBZ) en Sportvisserij Nederland, samenwerkend in de Stichting Waterrecreatie IJsselmeer en randmeren, willen aan bestuurders, politici en beleidsambtenaren duidelijk maken hoe waardevol een open IJsselmeergebied is.

Daarom starten zij de actie ‘Alle hens aan dek voor een OPEN IJsselmeergebied’. De actie is nodig omdat dit jaar veel besluiten worden genomen die een groot effect hebben op de toekomst van het gebied.

Het IJsselmeergebied is geen lege, saaie en nutteloze bak water, die dringend ingericht moet worden. Sommige overheden en plannenmakers vinden van wel; het aantal plannen voor de aanleg van buitendijkse woningen, een brug over het IJmeer, een oermoeras, speciale luwe zones voor waterplanten, onderwaterdammen, eilanden, brakke zones of windmolenparken is dan ook gigantisch groot.

De organisaties binnen de Stichting Waterrecreatie IJsselmeer en randmeren, vinden dat het IJsselmeer en Markermeer primair een functie heeft voor recreatie- en natuurontwikkeling en daarom OPEN moet blijven. Het gebied biedt rust en ruimte, een ongestoorde horizon en duisternis voor mens en natuur. De weidsheid en vergezichten zijn uniek, niet alleen vanaf een boot, maar ook vanaf de vaste wal. Vooral door die grootschaligheid is het gebied van internationale betekenis voor recreatie en natuur. Door alle plannen gaat de unieke openheid van het IJsselmeergebied verloren.

De actie ‘Alle hens aan dek voor een OPEN IJsselmeergebied’ is bedoeld om ‘alle hens aan dek’ te krijgen voor het behoud van de unieke openheid van het gebied. Deze koers kan door iedereen worden gesteund door de speciale ansichtkaart naar een bevriende bestuurder, politicus of beleidsambtenaar te sturen. Ook kan men zijn mening geven op de website www.stichtingwaterrecreatie.nl.

Bij de actie ’Alle hens aan dek voor een OPEN IJsselmeergebied’ horen een poster en ansichtkaarten. Deze zijn door het Watersportverbond naar de verenigingen rond het IJsselmeer/Markermeer gestuurd met de oproep de actie te ondersteunen.

Bron: watersportverbond.nl

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.