Gemaal met 'wildviaduct' voor vissen

12125
27 mrt 2009

Bron: leidschdagblad.nl. Warmond - In de moestuin bij de Zwanburgermolen zijn een paar mannen van AHCO weg- en waterbouw aan het werk in een diep modderig gat.

Een smalle buis loopt vanaf het boezemwater van de Leede naar de lager gelegen poldersloot in de Zwanburgerpolder. Daarnaast is het nieuwe vijzelgemaal te zien, net op zijn plek gehesen.

Het hoogheemraadschap is trots op deze visvriendelijke bemalingsinstallatie. Maar de oude molenaar Leen van den Berg heeft twijfels.

Hoogheemraad Hans Chouffour (van de waterschapspartij Water Natuurlijk) is met een klein wankel bootje vanaf het vasteland van Warmond overgevaren naar de polder om het nieuwe gemaal te bekijken. ,,We hebben sinds begin dit jaar een nieuw bestuur bij het Hoogheemraadschap. In de verkiezingstijd is vismigratie een belangrijk item geweest'', zegt hij. ,,We weten allemaal dat het met de palingstand slecht gaat, dat de paling letterlijk en figuurlijk klem zit.''

Bron: leidschdagblad.nl.

-> Meer over vismigratie

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.