Vis TV: dikke ruisvoorns in 't Twiske (video)

8720
14 mei 2009

Ondanks overkomende vliegtuigen van en naar Schiphol, verdient het Twiske onder de rook van Amsterdam zeker een hoofdprijs als het om schoonheid gaat. Kristalheldere sloten met waterplanten en visrijke kreken vol riet doorkruisen het groene landschap dat ter plekke alleen lopend of met de fiets bereikbaar is.

Vandaar dat Ed en Marco en hun Vis TV camera juist dit prachtige recreatiegebied hebben gekozen voor de komende uitzending. In de wandelgangen heeft ons duo namelijk gehoord dat in ’t Twiske nog bakken van ruisvoorns zwemmen. En, da's uniek, want die worden in ons land om allerlei redenen steeds zeldzamer. Terwijl Ed met zijn lange telescopische werphengel, een half witbrood en een doos maden de ‘rooie reiers’ probeert te verleiden , probeert Marco dat afwisselend met zijn vlokhengel en vliegenhengel.

Wil je weten hoe dit visavontuur afloopt, kijk dan komende zondag 17 mei tussen 10.00 en 10.30 uur op RTL-7 naar Vis TV Back to Nature, of te wel ‘terug naar de natuur’.

-> Meer over Vis TV 2009 en uitzendingen terugkijken

Vis TV tips:

Twee tips die bij deze uitzending horen, als voorproefje op de aflevering van zondag, gaan over vissen op ruisvoorns met de vlieghengel en met de vlokhengel.

-> Meer vis TV tips van Ed en Marco

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide