Nationale Topcompetitie naar het Noord Hollandskanaal

4777
29 mei 2009

Op tweede Pinksterdag strijkt de karavaan van de Nationale Topcompetitie voor de vierde wedstrijd neer aan het Noord Hollandskanaal. In tegenstelling tot vorig jaar wordt er dit keer niet gevist op het gedeelte tussen Purmerend en Spijkerboor, maar bevindt het wedstrijdparcours zich bij ’t Zand. Daar is doorgaans minder scheepvaart en over het algemeen wat meer grote vis aanwezig.

De visstand op dit deel van het kanaal bestaat voor een groot deel uit voorn, brasem en kolblei, met kans op een enkel karpertje tussendoor. De vangsten in deze tijd van het jaar zijn over het algemeen altijd wel redelijk en soms ook verrassend goed. Het parcours is redelijk gelijkmatig, met plaatselijk soms kans op dikke vis. De visserij bestaat uit een combinatie van de vaste stok en de matchhengel – de laatste om mee aan de overkant van het kanaal te kunnen vissen.

De breedte van het kanaal is circa 40 meter en de diepte varieert van zo’n twee meter bij de kant tot maximaal 4,5 meter in het midden. Het water stroomt met maximaal 10 meter per minuut meestal licht, al kan het na regenval ook redelijk hard stromen. Vanaf zo’n 11 meter tot aan de overkant is er met de dobber goed vis te vangen, zowel groot als klein.

De verrichtingen van de top van de Nederlandse wedstrijdvisserij zijn op maandag 1 juni van 11.00 tot 15.00 uur langs het Noord Hollandskanaal te volgen. Het aantal van 180 deelnemers staat garant voor een goed gevulde waterkant. Toeschouwers zijn van harte welkom bij deze wedstrijd die wordt gevist tussen de Kolksluis en het Pontje van Westeinde.
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide