Reuzenhaaien omringen kajakkers in Cornwall

7225
05 jun 2009

Bron: hln.be. Kajakkers hebben zich voor de kust van het Britse Cornwall tussen een school reuzenhaaien gewaagd. Reuzenhaaien zijn na de walvishaai de grootste levende vis, en worden doorgaans zes tot acht meter lang.

Tot zeven reuzenhaaien werden gespot in de buurt van zwemmers en mensen in kleine bootjes die genoten van het zonnige weer. De Daily Mail ontving foto's van enkele kajakkers die zich op enkele meters afstand van de dieren bevonden.

Beschermde soort

Hoewel de uitstekende rugvinnen een onheilspellend zicht zijn, vormen de vissen doorgaans geen gevaar voor de mens. Experts waarschuwen wel dat de dieren stevig kunnen uithalen als ze worden benaderd, en ook ongewild voor schade kunnen zorgen door een zwiep van hun enorme staart. De dieren worden met uitsterven bedreigd, en het is verboden tussen te komen in het doen en laten van de vissen. (sam)

Bron: hln.be

-> alles over de reuzenhaai

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide