Geen vis in de Maas meer veilig na Nationale Hengelsportdag

5284
05 jun 2009

Bron: mijnmaasstad.nl. ROTTERDAM - Konden snoeken, baarzen en snoekbaarzen in april en mei nog een beetje van hun rust genieten, dan is dat nu voorbij. Met Nationale Hengelsportdag werd afgelopen zaterdag officieel het visseizoen geopend. ,,Alles mag weer”, stelt Robert de Wilt van Sportvisserij Nederland.

Tot de laatste zaterdag van mei mag er in heel het land niet met kunstaas worden gevist. ,,Vooral om deze vissen een rustperiode te gunnen, want eigenlijk paaien ze al veel eerder in het seizoen. Karpers en zeevis, zoals Geep en Zeebaars, worden niet op deze manier beschermd. Vroeger was dat wel zo.”

De vissport is populair, weet Capellenaar De Wilt die meewerkt aan het Visblad van Sportvisserij Nederland. ,,Het aantal aanvragen voor een vergunning steeg de afgelopen twee jaar met bijna 15 procent. Ook jongeren en vrouwen gaan steeds meer vissen.”

Hoe dat komt? ,,Vooral het vissen op Zeebaars is een nieuwe trend. De vis komt vanuit het Kanaal steeds meer richting het noorden. Bij Europoort staat het tegenwoording bomvol met vissers.” De Rijnmond is een visgebied bij uitstek, weet De Wilt. ,,Je hebt hier alles: zee, rivieren, havens en plassen.” Afgelopen zaterdag werd tijdens Nationale Hengelsportdag door heel het land van alles georganiseerd op het gebied van Vissport. ,,Van jeugdwedstrijden tot vuilruimdagen.”

Bron: mijnmaasstad.nl

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide