'Vishaak blijft op de rommel drijven'

7176
09 jun 2009

Bron: bndestem.nl. OOSTERHOUT - "Vroeger zaten we hier iedere avond met de hele buurt aan het water. Vissen, een praatje maken. Het was gezellig." Maar die tijd is voorbij, weten Koos Bakx (64), Wim de Laat (69) en hun buren uit de Sterrenbuurt.

De waterloop tussen de Sirius en de Bovensteweg is al jaren helemaal dichtgegroeid met algen en waterplanten. Met een hark trekt een buurman een groene sliert glibberig spul uit het water. "Daar kan geen vis zwemmen en je vishaak blijft op de rommel drijven."

Ook kunnen de, voornamelijk wat oudere, Oosterhouters maar amper bij het water komen. Op het gras langs het water liggen bergen hondendrollen. Ook midden op het voetpad moet je goed uitkijken. "Dat is toch smerig. Laat de politie wat vaker controleren. Het is hier geen hondenuitlaatplaats." Een kartonnen bordje van een bewoner ('ruim uw hondenpoep op, we gaan toch ook niet bij u in de tuin schijten') haalt niets uit. Dikke drollen liggen er pal naast.

"Ook is het hier 's avonds bepaald niet prettig. Er hangen jongeren rond en ander onguur volk. 's Morgens vinden we wietzakjes en soms ook gebruikte condooms", vertellen de bewoners. Bakx: "Wij willen best een oogje in het zeil houden, maar vanuit huis zien we niks meer, door het hoge struikgewas. Dat moet weg. En laat ze een paar lantaarnpalen plaatsen. Het is hier 's nachts stikdonker." Een vrouw: "Ik durf 's avonds hier echt niet te lopen. Doodeng." Al twee jaar geleden hield Bakx een handtekeningenactie. "Maar de gemeente doet niks. Ja, als we tien keer bellen, komen ze een keer snoeien. Da's alles. Er woont hier een man van 83, die graag wil vissen. Die heeft geen jaren de tijd meer. Gun die man een mooie zomer." De gemeente Oosterhout kon gisteren geen reactie geven.

Bron: bndestem.nl

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide