EK Sportvissen in Slovenië

8241
22 jun 2009

Na de prachtige derde plaats op het Europees Kampioenschap in 2008 in Tsjechië, gaat Nederland dit jaar in Slovenië vanzelfsprekend opnieuw voor een podiumplaats. Daar wordt aan de rivier de Sava bij het plaatsje Radece op zaterdag 27 en zondag 28 juni het EK gevist.

De equipe van Sportvisserij Nederland bestaat uit Stefan Altena, Dieter Friederichs, Arjan Klop, John Savelkoul, Jurgen Spierings en Jack Valkenburg. In welke samenstelling het vijfmansteam van Nederland aan het EK deelneemt wordt aan de hand van de trainingsresultaten in de dagen voorafgaand aan de wedstrijd bepaald door de bondscoaches Jan van Schendel en André Schipper en hun assistent-coaches Jo Adriolo en Christian Surquin.

Het Europees Kampioenschap – dat vooraf gaat aan het WK dat dit jaar op 5 en 6 september in Nederland aan de Lage Vaart bij Almere plaatsvindt – telt circa dertig deelnemers. Daaronder bevinden zich de fullprofs van Engeland en Italië, maar ook sterke sportvislanden als Frankrijk, Hongarije, België, thuisland Slovenië en natuurlijk Nederland. Een eerste krachtmeting vindt plaats op de vrijdag voorafgaand aan het EK. Deze dag is gereserveerd voor de officiële trainingswedstrijd waaraan alle deelnemende landen verplicht mee moeten doen.

Toegestane hengels zijn de lange vaste hengel tot maximaal 13 meter lengte en werphengels voorzien van dobbers. In Slovenië zal vooral bolognesehengel oftewel de ‘bolo’, een lange telescopische werphengel met een vaste dobber, een sleutelrol gaan vervullen. Andere vismethoden en -technieken zijn volgens de internationale wedstrijdregels van de CIPS (Confédération Internationale de la Pêche Sportive) verboden, zo ook kunstaas en aasvis. Muggenlarven, maden, madepoppen, wormen, deeg en allerlei zaden als maïs, tarwe en hennep zijn daarentegen wel toegestaan.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.