Controle bijzondere wetten door Belgische- en Nederlandse opsporingsdiensten

6214
23 jun 2009

Bron: limburgsecourant.nl. MAASTRICHT - Afgelopen vrijdag werd voor de vierde maal een gezamenlijke controle op de naleving van verschillende bijzondere wetten uitgevoerd door opsporingsdiensten van België en Nederland.

Meewerkende instanties waren de federale waterpolitie uit Luik, jachtopzichters uit Nederland en Belgie, personeelsleden van Rijkswaterstaat, de gemeente Maastricht, de Provincie Limburg, het Agentschap Telecom en de regiopolitie, in totaal 35 personen.

Tussen twee uur 's middags en tien uur 's avonds werd intensief aandacht besteed aan overlast op- en aan het water, milieuwetgeving, flora- en faunawet, visserijwet, controle op de binnenvaarten pleziervaart, de vreemdelingenwetgeving en alle andere zich aandienende zaken. Het controlegebied betrof het stroomgebied van de Maas tussen het Belgische Lixhe en Borgharen, het Albertkanaal, de Zuid-Willemsvaart en de Beatrixhaven alsmede de langs de Maas gelegen natuurgebieden Lage Weerd, Hoge Weerd, IJzerbeemden en Sint Pietersberg.

In totaal werden 19 boten en 136 personen gecontroleerd afkomstig uit Duitsland, Rusland, Polen, Tsjechië en Nederland en Belgie. De opsporingsambtenaren maakten in totaal 23 processen verbaal op hetgeen door de deelnemende instanties als een succes wordt aangemerkt.

Bron: limburgsecourant.nl

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.