Twee superevenementen voor één prijs

4802
23 jun 2009

In het weekend van 26 en 27 september a.s. vormt Stellendam het decor voor twee bijzondere evenementen. Op het uitgebreide en goed gefaciliteerde terrein van de Marina aan de boorden van het Haringvliet en op een steenworp afstand van zee vinden dan gelijktijdig twee beurzen plaats: de Fair for Lure & Fly en Zeehengelsport Totaal.

De Fair for Lure & Fly is een initiatief van het specialistische magazine Dé Roofvis en beleeft dit jaar de vijfde editie. Dit evenement voor de actieve roofvisser werd voorheen georganiseerd op het Eiland van Maurik in de Betuwe, maar nu werd gekozen voor een nieuwe locatie, direct aan het Haringvliet. Dit water staat bekend als één van de topsnoekbaarswateren van ons land, maar de kenners weten dat ook snoek en (grote) baars hier prima vangbaar zijn. Dat er in de directe omgeving goed kan worden gevangen, is essentieel voor deze Fair, waarvan het programma voor een groot deel bestaat uit praktijkdemonstraties op en aan het water. Bezoekers kunnen ook daadwerkelijk met bekende vissers het water op om (kort) te gaan vissen.

Ook Zeehengelsport Totaal kent een rijke geschiedenis en is gekoppeld aan het enige “zilte” hengelsportmagazine in de Lage Landen, Zeehengelsport.

Vorig jaar werd dit ‘feestje’ van zeevissend Nederland en België gehouden voorafgaand aan het WK-Bootvissen 2008, dat in oktober werd georganiseerd vanuit het Zeeuwse Colijnsplaat. Onderdeel van het evenement was toen ondermeer de grootse zeevisbotenpresentatie die ooit in Nederland werd gehouden en voor een dergelijke boten- en motorenshow is de Marina van Stellendam een perfecte locatie. Even de sluis door en je zit op de Noordzee. En voor wie het beursbezoek wil koppelen aan enkele uurtjes vissen: in de directe omgeving zijn volop interessante strandvisstekken, dijken en pieren.

Beide evenementen behouden hun eigen, unieke karakter en vormen dé ontmoetingsplaats voor respectievelijk ‘roofvissers’ en zeehengelaars. Maar met name op het gebied van de kunstaasvisserij, buitenboordmotoren, navigatie-apparatuur, bootaccessoires etc. kennen beide evenementen ook een grote overlap. Voor bijvoorbeeld de zeebaarsvissers is het enorme aanbod aan kunstaas dat steevast op de Fair for Lure & Fly te zien is een trekker van jewelste. Voor de steeds groeiende groep snoekbaars- en snoekvissers met een geavanceerde visboot, zijn de navigatiemiddelen en bootaccessoires die de bootvissers op zee gebruiken zeer interessant.

En zoete en zoute vliegvissers delen een gezamenlijke passie, want of je nu met de vliegenlat op (zee)forel vist of op zeebaars, de beleving is hetzelfde.

Door beide evenementen onder het motto Only for Pro’s in hetzelfde weekend en op dezelfde locatie te doen plaats vinden, slaat de bezoeker dus twee vliegen in één klap.

En dat voor één toegangsprijs en met gratis parkeren!

Noteer dat weekend van 26 en 27 september a.s. dus alvast met rood in uw agenda.

De basis van het programma van beide evenementen staat nu reeds vast, maar er is nog volop overleg over aantrekkelijk activiteiten, presentaties, demonstraties en lezingen.

Vanaf heden is ook de gemeenschappelijke internetsite voor beide evenementen online. Deze is te vinden op de inmiddels bekende en veelbezochte site www.hengelsporthuis.com

De beurssite zal voortdurend worden ververst met interessante nieuwtjes, tijdens de evenementen gepresenteerde noviteiten van standhouders en andere actuele informatie. Check dus elke dag even op www.hengelsporthuis.com

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.