Dag en nacht hengelen in de Maas bij Balgoij

6320
25 jun 2009

Bron: gelderlander.nl. BALGOIJ - Twintig stoere vissers nemen het aanstaand weekend op tegen de slaap en versteende billen tijdens een vismarathon aan de Maas bij Balgoij.

Vierentwintig uur lang proberen ze zo veel mogelijk vissen uit het water te hengelen.

Zaterdagmorgen om tien uur klinkt het startschot en zondagmorgen om tien uur gaan de dobbers pas weer uit het water.

Het is een jaarlijks evenement, opgezet door een paar liefhebbers, dat hele families naar de boorden van de Maas trekt. Kinderen slapen bij papa in auto's en tentjes, er is een loterij en in een oude legertent is er eten en drinken voorradig. Plaats van handeling is de Maasbandijk.

Maar er wordt vooral fanatiek gevist. Bij eerdere edities wisten de winaars bijna zeventig kilo vis uit de Maas te halen. De beste vangsten vinden 's nachts plaats. Alle vis gaat tot zondagmorgen in bewaarnetten. Om 10 uur wordt de vis per deelnemer gewogen en herwint hij zijn vrijheid weer. Grote brasems worden door de landelijke sportvisserijorganisatie Sportvisserij Nederland voorzien van een transponder. Zodra een van deze vissen een van de 55 meetstations in de grote rivieren zijn aangelegd passeert, wordt dat geregistreerd.

Bron: gelderlander.nl

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.