Oranje junioren Brons op WK!

8051
27 jul 2009

Het Nederlandse Junioren-team (tot 22 jaar) zet alle inspanningen van de afgelopen jaren om in een klinkende podiumplaats op het WK in Portugal. Luc de Werd bleek de sterkste Nederlander en kwam enkele tientallen grammen tekort voor een podiumplaats, hij werd vijfde in het individuele klassement.


Het was een zeer spannend kampioenschap waarbij er met name karper en barbeel aan de matchhengel gevangen moest worden. Geen Nederlandse visserij, maar het team bleek zich goed te kunnen aanpassen met dit prachtige resultaat als gevolg.

Luc de Werd (met links coach Willem Raven en rechts Jan van Schendel) miste op een haar na het podium. Maar hij mag  zich toch nog gelukkig prijzen met een geweldige vijfde plaats in het individuele klassement.

Portugal wist het thuisvoordeel volledig te benutten en ging er met het goud vandoor. Engeland, de favorieten bij uistek, bleken ook nu weer ongelofelijk sterk. Zij wisten de tweede plaats veilig te stellen. 

De opgetogen coach Jan van Schendel ziet de inspanningen van de afgelopen jaren, waarbij met een zo solide mogelijke basis wordt gevist, eindelijk beloond met een bronzen medaille voor het hele team. "Dit is geweldig. De jongens hebben alles gegeven en ijzersterk gevist. Nu maar zien dat we deze lijn op het WK in Almere kunnen voortzetten."

Peter Post met een fraaie karper die hij naast veel barbelen met de machthengel wist te vangen.  (foto: Anouk van de Belt)

WK ALMERE

Deze prestatie zal voor het seniorenteam een geweldige stimulans zijn. Nu Nederland als wedstrijdland weer definitief op de kaart staat, zijn de ogen meer dan ooit op Oranje gericht. Op 5 en 6 september vindt het WK Senioren plaats in Almere waar circa 40 landen strijden om de wereldtitel. Zie hieronder de voorbeschouwing aan de Lage Vaart, het wedstrijdwater dat het toneel zal zijn van de wedstrijd der wedstrijden.

Meer info: www.wksportvissen2009.nl

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.