NK Korpsvissen bij Ter Aar

6213
21 sep 2009

Het Nederlands Kampioenschap Sportvissen voor Korpsen, een jaarlijkse viswedstrijd voor verenigingsteams van elk vijf vissers, wordt zaterdag 26 september a.s. aan het Aarkanaal bij het Zuid-Hollandse Ter Aar gehouden.

Organisator Sportvisserij Nederland heeft 35 korpsen uit heel het land, waaronder de titelverdedigers van HSV De Dobber uit Hardenberg voor deze wedstrijd ingeschreven en verwacht daardoor samen met de beherende Hengelsportvereniging Leiden e.o. maar liefst 175 topvissers uit heel het land aan het visrijke kanaal.

De wedstrijd start na een voorbereiding van anderhalf uur om 10.30 uur en eindigt 14.30 uur. Circa 16.00 uur volgt de prijsuitreiking en huldiging van de kampioenen in Partycentrum Aardam in Ter Aar.

Korpsen plaatsen zich d.m.v. voorselecties voor het NK en bestaan altijd uit vissers van één en dezelfde hengelsportvereniging die elk in een aparte sector vissen. Sectorwinnaars van de in totaal vijf sectoren krijgen één punt, de nummer twee 2 punten enz. Het korps met het minste totaal aantal punten is kampioen. Het winnend korps mag deelnemen aan het WK Korpsen, volgend jaar in Polen. Daarbij wordt uitsluitend gevist met vaste hengels tot maximaal 13 meter lengte en werphengels die zijn voorzien van dobbers. Andere vismethoden zijn ook bij het NK niet toegestaan.

Ondermaatse vissen en beschermde vissoorten tellen niet mee en worden direct ter plekke teruggezet. Vis die wel telt zoals witvis, karper en pos die geen wettelijke minimummaat kennen en bijvoorbeeld maatse baars en winde worden gedurende de wedstrijd in zeer ruime leefnetten bewaard, na afloop gewogen en ter plekke teruggezet.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide