Vanaf oktober twee maanden geen palingvangst

6085
23 sep 2009

Bron: nu.nl. DEN HAAG - Europese experts zijn positief over het Nederlandse aalbeheerplan. Hun advies moet nog formeel worden goedgekeurd, maar het betekent wel dat de Nederlandse palingvissers van 1 oktober tot en met 30 november geen aal meer mogen vangen.

Dat maakte het ministerie van LNV dinsdag bekend. Het is een tijdelijke maatregel benadrukte minister Gerda Verburg (LNV) dinsdag in de Tweede Kamer, ''maar het gaat me te ver om te zeggen dat we dit in 2010 weer gaan herzien.''

Vanaf 2010 is voorzien in een vangstverbod van drie maanden (september, oktober en november) om de bedreigde paling de kans te geven zich te herstellen.

Einde

Palingvissers voorzien dat het verbod het einde betekent van hun bedrijf. Verburg beloofde de Kamer dat ze voor het einde van het jaar meer informatie heeft over geld uit het Europees Visserij Fonds om de ongeveer 140 palingvissers.

Ze heeft al wel 700.000 euro om het inkomstenverlies van de vissers te compenseren.

Bron: nu.nl

-> Meer over de aalproblematiek

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.