Aldi blijft bedreigde paling verkopen

7359
26 jan 2010

Aldi is, samen met Em-Té, de enige supermarkt die nog altijd volhardt in het verkopen van de met uitsterven bedreigde paling. Alle andere supermarkten hebben toegezegd dat zij de vis in de loop van de komende maanden uit de schappen zullen halen.

Aldi zegt in een brief aan Wakker Dier zich bewust te zijn dat de paling een bedreigde diersoort is, maar deze toch te blijven verkopen, totdat de overheid dit verbiedt.

Jan Linders en Dirk van de Broek waren de eerste supers die stopten met de verkoop van paling. Jumbo en Spar volgden en zijn al palingvrij. Albert Heijn verkoopt vanaf half 2010 geen paling meer, C1000 per 1 april niet meer en Lidl vanaf begin 2010.

Deze week kreeg Wakker Dier bericht van Super de Boer, Vomar en Boon dat zij de paling uit de schappen hebben gehaald. COOP, Plus, Poiesz, Hoogvliet, Sanders, Dekamarkt, Nettorama, Boni en Deen volgen later in 2010.

Bron: Joop.nl

-> Alles over de aalproblematiek

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.