Polderkarper in Vis TV (video)

5602
25 mrt 2010

In de vierde aflevering van Vis TV, a.s. zondag 28 maart om circa 10.00 uur op RTL-7, gaan Ed en Marco penvissen op karper. Daarvoor zijn ze naar de Beemster gereden, waar een stelsel van poldersloten een goed bestand aan schubkarper herbergt.

Over het algemeen geen grote vis, maar wel keihard knokkende en kerngezonde knollen. Hengels, een schepnet, onthaakmat en een tasje met aas en ander klein materiaal is alles wat ons duo meedraagt. Ed vist vooral met een lichte matchhengel en Marco met een lange soepel stok voorzien van een centrepinreel.

De slootjes zijn amper een halve meter diep en de vis dient uiterst behoedzaam benaderd te worden. Eén verkeerde beweging en de karpers schieten vergezeld van een boeggolf en modderkolken weg. Dat wordt dus vissen in de tijgersluip. Maar, of dat afdoende is, moet nog blijken.

-> Meer Vis TV

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide