Visser geverbaliseerd voor vissen zonder vergunning

6104
29 mrt 2010

Controleurs van de Algemene Inspectiedienst (AID) van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit hebben op vrijdagavond 26 maart een visser geverbaliseerd die op het Hollands Diep op snoekbaars viste zonder een geldige vergunning.

De man had alleen een zogenaamde aalvergunning. Dat wil zeggen dat de visser alleen de gevangen paling mee mag nemen. Bijvangst, zoals snoekbaars, moet direct worden teruggezet in het water. Aanleiding voor de controle, die in samenwerking met het KLPD plaatsvond, was een melding. De vangst, 35 snoekbaarzen, is in beslaggenomen.

Vanwege de omvang van de visstroperij in de wateren van Zuid-Nederland is tevens al enige jaren een Visstroperijteam actief. Het team is samengesteld uit medewerkers van de Algemene Inspectiedienst (AID), het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD), het Regionaal Milieu Team en provincie Zeeland.

Met deze structurele en forse aanpak van de visstroperij in Zuid-Nederland wordt geprobeerd de stroperij flink terug te dringen en te ontmoedigen. Illegaal vistuig wordt altijd in beslag genomen. Overtredingen kunnen uiteindelijk leiden tot boetes die oplopen tot € 19.000. De illegale activiteiten van de visstropers veroorzaken veel schade aan visbestand, natuur en milieu in de wateren van Zuid-Nederland.

In Friesland en op het IJsselmeer zijn ook visstroperijteams actief. Erg belangrijk blijft de informatie en meldingen van het publiek. Op de website van de AID (www.aid.nl) kan melding worden gedaan van (vermoedelijke) visstroperij. Het meldpunt visstroperij van de AID is ook 24 uur per dag te bereiken via telefoonnummer 045-5466230.

Bron: AID

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide