Visserijkundig onderzoek Tiel: kom kijken!

7032
30 mrt 2010

TIEL - Sportvisserij Nederland voert woensdag 31 maart in opdracht van HSV Onder Ons een visstandbemonstering (visserijkundig onderzoek) uit in het Inundatiekanaal in Tiel. Dat zal plaats vinden van 8.30 tot-16.00 uur.

Tevens zullen diverse mensen van de gemeente Tiel en Waterschappen aanwezig zijn. Om de jeugd bij de bemonstering te betrekken, zal er van 10.00 tot-11.30 uur een schoolklas van groep 7 een biologieles krijgen aan de waterkant.

Het Inundatiekanaal is altijd het paradepaardje geweest van HSV Onder Ons. Jarenlang is het als gevolg van een beperkte waterdiepte en overmatige plantengroei onbevisbaar geweest. Vorig jaar heeft het Waterschap het kanaal uitgebaggerd en zijn er natuurvriendelijke oevers aangelegd. Een enorme verbetering ten aanzien van de bevisbaarheid. De hengelsportvereniging is zeer tevreden met de genomen maatregelen en haar leden kunnen nu naar hartelust een hengeltje uitgooien.


Inundatiekanaal tot de uitloop in de Linge

Het onttrekken van voedingsstoffen en het natuurvriendelijk inrichten van het water heeft ook een positief effect op de visstand.

De vereniging is als visrechthebbende verantwoordelijk voor het visstandbeheer. Met een dergelijk onderzoek wordt kennis verkregen van de visstand. Dat is onontbeerlijk voor een goede visstandbeheer. Daarnaast gaat HSV Onder Ons hengelvangstregistratie toepassen waardoor eventuele toekomstige veranderingen in de visstand aan het licht zullen komen. Met het huidige visstandonderzoek brengen wij de zogeheten nulsituatie in beeld.

Kennis van de visstand is ook voor de waterbeheerder (Waterschap Rivierenland) van groot belang. HSV Onder Ons ziet de uitvoering van het onderzoek dan ook als een handreiking voor het waterschap, tevens een blijk van waardering voor de wijze waarop men het Inundatiekanaal heeft aangepakt.

Bron: StatdTiel.nl

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide