Foute berichtgeving in AD

5432
31 mrt 2010

Onlangs verscheen in het AD een berichtje met als kop ‘Vissen populair onder kinderen en vrouwen’. Hierin stonden enkele onjuistheden m.b.t. vissende kids, vrouwen en de VISpas vermeld.

Op voorhand dat wij als sportvissersorganisatie altijd bijzonder blij zijn met positieve berichtgeving over de hengelsport, staan in het berichtje enkele onjuistheden die bij controle door politie vervelende consequenties kunnen hebben voor vissende vrouwen en kinderen. Sportvisserij Nederland heeft inmiddels een vriendelijk verzoek tot rectificatie gedaan.

Kinderen onder de 14 jaar hebben geen VISspas nodig indien zij worden begeleid door een volwassen vispashouder. Zij mogen dan, weliswaar voorzien van slechts één hengel, wel precies zo vissen als hun begeleider. Dus, binnen de toegestane seizoenen ook op roofvis als snoek en snoekbaars.

Jongeren onder de 14 jaar die echter geheel zelfstandig willen vissen op roofvis of met bijvoorbeeld twee hengels dienen in bezit te zijn van de JeugdVispas.

Vrouwen die vissen mogen niet zoals het bericht vermeld op de vispas van hun man meevissen. Zij hebben wel degelijk een eigen VISpas nodig. Steeds meer hengelsportverenigingen verzorgen echter tegen een gereduceerd bedrag een combipakket van vispas voor man en vrouw met vaak daarbij ook JeugdVispassen voor de kids.

-> Alles over de VISpas

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.