SVBD zet spiegelkarpers uit (video)

6510
16 apr 2010

Karpervissers in Vlaardingen hoeven vanaf heden niet meer tot buiten hun woonplaats te reizen voor hun hobby. Sportvisserijbelangen Delfland (SVBD) heeft op vrijdag 19 maart namelijk ruim 100 spiegelkarpertjes uitgezet in de singels in Vlaardingen.

Want het was tijd voor een dosis nieuwe karper, zo vond de karpercommissie, die daarbij steun kreeg van het
bestuur van de SVBD.

Rene Berger – bestuurslid van de SVBD en voorman van de karpercommissie – licht toe: “Terwijl karperuitzettingen meestal plaatsvinden in boezemwater, heeft de SVBD ditmaal bewust gekozen voor water binnen de bebouwde kom. Singels waar men ’s avonds uit het werk nog even wil vissen en daarbij lekker dicht bij huis kan blijven.” Een tweede reden was dat de Gemeente Vlaardingen in deze stadswateren de laatste jaren uitstekend onderhoud – zoals uitbaggeren – heeft gedaan.

Daardoor is het leefgebied voor vis sterk verbeterd. Bovendien kan de vis weer in alle vrijheid rondtrekken over de diverse waterpartijen.

Terugmelden

Op de dag van de uitzetting bood een grote groep vrijwilligers een helpende hand. En die was hard nodig, want voor de uitzetting werden alle vissen een voor een gewogen, gemeten en gefotografeerd. Daar was zelfs een cameraploeg van TV Vlaardingen bij aanwezig.

Vang jij een spiegelkarper in of rondom Vlaardingen? Stuur dan een foto van de linkerflank van de vis (dus met de kop van de vis in je rechterhand) naar spiegelkarperprojecten@svbdelfland.nl of kijk op de website www.svbdelfland.nl

Bekijk hier de uitzending op Vlaardingen TV:

 

Bron: Hèt Visblad

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.