Start Topcompetitie 17 april aan Voornse Kanaal

6353
12 apr 2010

De Nationale Topcompetitie 2010 start zaterdag 17 april aan het Voornse Kanaal bij Hellevoetsluis. Met name in het voorjaar zijn hier goede brasemvangsten mogelijk en zijn vissen van een kilo en zwaarder bepaald geen uitzondering. Evenals voorgaande jaren wordt daarom ook nu weer ‘vuurwerk’ verwacht.

Bij de Topcompetitie, die in de periode april tot oktober door heel het land plaatsvindt en van de acht wedstrijden de zes beste resultaten meetellen voor het eindklassement, mag uitsluitend met dobbers worden gevist. Dat houdt in dat deelnemers kunnen kiezen uit vaste stokken tot maximaal 13 meter lengte en match-en bolognesehengels. Aas bestaat voornamelijk uit maden, madepoppen (casters), muggenlarven en maïs.

Vis wordt na de vangst bewaard in zeer ruime leefnetten die voldoen aan de geldende leefnetcode van Sportvisserij Nederland, na afloop van de wedstrijd gewogen en ter plekke weer teruggezet.

De wedstrijd begint na een voorbereiding van twee uur om 10.55 uur met het signaal ‘voeren’ waarna van 11.0 tot 15.00 uur wordt gevist. Om circa 17.00 uur volgt in zaal Ri-Jo, direct gelegen aan het kanaal bij Hellevoetsluis, de prijsuitreiking.

Aan de Nationale Topcompetitie kunnen alleen licentiehouders meedoen. Bij de senioren hebben zich dit jaar 126 wedstrijdvissers met een licentie voor de topcompetitie ingeschreven, bij de junioren onder de 18 jaar 15 en bij jongeren onder de 22 jaar 21.

Daarnaast is er bij de wedstrijden ook ruimte voor dagdeelnemers die weliswaar niet deelnemen aan de competitie, maar wel vissen voor een van de mooie dagprijzen en zich natuurlijk een keer kunnen meten met de vaderlandse wedstrijdtop. Door beperkte ruimte op het parkoers aan het Voornse Kanaal is er bij de senioren echter maar plaats voor zes en bij de junioren voor twee dagdeelnemers.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.