Derde wedstrijd Topcompetitie aan NH-kanaal

5861
23 apr 2010

Zondag 2 mei organiseert Sportvisserij Nederland de derde viswedstrijd van de Nationale Topcompetitie 2010 aan het Noord-Hollands Kanaal nabij ’t Zand.

Tijdens de eerste wedstrijden, twee weken geleden aan het Kanaal door Voorne, werd goed vis gevangen. En, ook wat betreft het visrijke Noord-Hollands Kanaal heeft men hoge verwachtingen.

Hier zullen naast vaste stokken ook match en bolognesehengels, waarmee tegen de overzijde van het kanaal wordt gevist, hun nut bewijzen.

Voor deze wedstrijden hebben zich bij de senioren 123 licentiehouders ingeschreven, bij de Beloften onder 22 jaar 21 deelnemers en bij de Junioren onder 18 jaar 15 wedstrijdvissers.

De wedstrijd start na een voorbereiding van twee uur om 10.55 uur met het signaal “Voeren” en eindigt om 15.00 uur. Gevangen vis, die gedurende de wedstrijd in grote leefnetten is bewaard, wordt dan gewogen, genoteerd en weer ter plekke onbeschadigd teruggezet.

Plaats van samenkomst en prijsuitreiking om circa 17.00 uur is Café-Restaurant De Jonge Prins, Keinsmerweg 42 in ’t Zand.

De Nationale Topcompetitie is een jaarlijks terugkerende serie van 8 viswedstrijden door heel het land in de periode april tot oktober. Van deze wedstrijden tellen de zes beste resultaten voor het eindklassement. Uit de 50 beste vissers van de topcompetitie, de Nationale Selectie, kiezen de bondscoaches de vissers die in hun leeftijdcategorie meedoen aan Wereldkampioenschappen, EK’s en ander internationale viswedstrijden.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.