Sportvisserij en Natura 2000 in de Biesbosch

6832
23 jun 2010

In de Nieuwsbrief Natura 2000 juni 2010 van de Dienst Landelijk Gebied Regio Zuid staat de sportvisserij in de Biesboch in de aandacht.

In de rubriek 'in the picture' komen Wim de Vries - directeur van Sportvisserij Zuidwest Nederland - en Jan-Willem Kroon - projectmedewerker bij Sportvisserij Nederland en fanatieke sportvisser in de Biesbosch - aan het woord.

Wim en Jan-Willem maken duidelijk dat de sportvisserij een extensieve vorm van recreatie is, die goed samen gaat met de te beschermen natuurwaarden. Deze natuur maakt het voor Jan-Willem juist ook zo aantrekkelijk om in dit gebied te vissen. Er is altijd wel wat te zien en te beleven, ook als de vangst een keer tegenvalt.

De wens van Wim en Jan-Willem is dat de sportvissers door Natura 2000 niet beperkt worden. Zij zien zelfs mogelijkheden voor uitbreiding van de sportvisserijmogelijkheden bij de herinrichting van gebieden.

De Nieuwsbrief Natura 2000 juni 2010 met daarin het volledige interview is hier te downloaden: http://www.natura2000beheerplannen.nl/

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.