Succesvol karpervissen op zandwinplassen

5547
08 sep 2010

Altijd al meer over willen weten? Gerwin Gerlach zal op CarpevenTT 2010 in Assen een lezing geven over dit onderwerp.

Als medewerker van Sportvisserij Nederland heeft Gerwin heel veel Nederlandse viswateren gezien en onderzocht. De diepe zandwinplassen hebben altijd zijn speciale interesse gehad. Met hun grillige bodemverloop, heldere water en veelal oude vissen zijn deze wateren een uitdaging voor elke karpervisser.

Gerwin zal in zijn presentatie inzoomen op de tactische aanpak van een zandwinplas, waarbij de stekkeuze in de verschillende seizoenen, het in kaart brengen van een visstek en de aanbieding van het aas aan bod komen. Natuurlijk laat hij zien welke materialen en systemen hij gebruikt, waarbij de visveiligheid voorop staat.

Ook wordt de biologische kant van de zandwinplassen belicht. Het zal duidelijk worden waarom je als karpervisser rekening moet houden met de vorming van een zogenaamde 'spronglaag' in de zomermaanden.

Wil je succesvol vissen op zandwinplassen, mis dan deze presentatie, op CarpevenTT 2010, niet!

-> Meer over CarpevenTT 2010 in Assen

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.