Meer viswater in Wassenaar

10226
09 sep 2010

De gemeente Wassenaar heeft in samenwerking met de Wassenaarse Hengelsportvereniging (WHSV) een aantal vijvers en wateren in de gemeente aangewezen als visvijver. De gemeente verhuurt de visrechten van deze wateren aan die vereniging.

Het verhuren van visrechten betekent dat alleen vergunninghouders mogen vissen in deze vijvers of wateren. Deze VISpas, Jeugd VISpas of visvergunning van de WHSV moet bij controle door controleurs van de WHSV of buitengewone opsporingsambtenaren (BOA) en Politie getoond kunnen worden.

Er mogen geen vissen worden meegenomen, de gevangen vissen moeten direct na het vissen weer worden teruggezet en mogen alleen worden opgespaard in bewaarnetten.

De overeenkomst is van toepassing op de volgende wateren in Wassenaar. De onderstaande eerste 7 wateren staan ook in de Landelijke Lijst van wateren Sportvisserij Nederland (dikke boekje bij uw VISpas), hier mag iedereen met een VISpas of Jeugd VISpas vissen.

 1. de Kaswatering van de Ruigelaan tot op een afstand van ongeveer 65 meter van de Molensloot;
 2. de Veenwatering (aan de westzijde van het water) van de oprijlaan naar Duivenvoorde (Host en Voordelaan) tot de Papeweg en van de Papeweg tot de Nieuwewegsebrug en van de Nieuwewegsebrug tot de Rijn (gedeeltelijk Leiden);
 3. de Haven bij de Oostdorperweg/Hofcampweg met het toevoerkanaal tot aan de Zijlwatering;
 4. de Zijlwatering ten zuidwesten van de Schulpbrug (brug in de Lange Kerkdam) tot nabij de vijvers van kasteel Oud Wassenaar;
 5. de Zijlwatering ten noordoosten van de Schulpbrug tot aan de Oude Rijn (gedeeltelijk Katwijk);
 6. de Zanderijvaart voor zover gelegen tussen de Zijlwatering en de brug Kerkstraat/Schouwweg en tussen deze brug en de Jagerslaan-noord en voor dit laatste gedeelte vanaf de berm van de Spelderslaan;
 7. het water ter weerszijden van de Jagerslaan vanaf de Zanderijvaart tot de bebouwing en alleen vanaf de wegzijde.

De Wassenaarse Hangelsportvereniging mag ook vergunningen uitgeven voor de volgende 4 wateren (vijvers), maar dan alleen aan haar eigen leden (zie het bij de vergunning bijgeleverde dunne boekje met wateren van de WHSV).

 1. de Paauwvijver achter het raadhuis De Paauw;
 2. de vijver in het landgoed de Hartekamp aan de Backershagenlaan en uitsluitend vanaf de steigers;
 3. de vijver in de wijk Weteringpark II, die als uitloper van de Zijlwatering tegenover de jachthaven ligt;
 4. de vijver in de wijk Weteringpark II nabij de kinderboerderij aan de Rodenburglaan.
  Vergunning:

Om in deze wateren of vijvers te mogen vissen zijn drie soorten vergunningen verkrijgbaar:

 • VISpas senioren: 14 jaar en ouder;
 • JeugdVISpas: voor jeugd tot 14 jaar;
 • Gratis jeugdvisvergunning: voor kinderen onder de 14 jaar wonende in de gemeente Wassenaar en die als gratis jeugdlid ingeschreven staan bij de WHSV te Wassenaar.

Voor inlichtingen omtrent Vispassen en vergunningen kunt u terecht op de website van de WHSV te Wassenaar www.whsv.nl. Voor vragen kunt u altijd een mail sturen naar secretariaat@whsv.nl.

De twee bovenstaande Vispassen zijn verkrijgbaar bij de Zeilmakerij ALLSails, Hofcampweg 107a, 2241 KE Wassenaar en Hengelsportwinkel Meijvogel Haven 7, Katwijk aan Zee. De Gratis jeugdvisvergunning is af te halen bij W. Stoutjesdijk, Bloemluststraat 23, 2242 VK Wassenaar.

Bron: Gemeente Wassenaar

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.