Leerlingen van De Piramide op sleeptouw genomen door sportvissers

4792
13 sep 2010

Begin september vond een mooi Peuterfonds evenement plaats, waarbij leerlingen van De Piramide in Den Haag (een school voor kinderen die door diverse beperkingen behoefte hebben aan een aangepaste vorm van onderwijs) op sleeptouw werden genomen door sportvissers.

Het veld gelegen tegenover Partycentrum Madestein werd afgelopen zaterdag gesierd door twee bonte tenten en heel veel ingerichte visstekken. De waterkant zou deze zaterdag namelijk veranderen in een heus kinderevenement voor kinderen van de Piramide.

Dit initiatief was genomen door de Stichting Peuterfonds, een stichting die met haar vrijwilligers, visevenementen organiseert voor kinderen met gezondheidsproblemen of een beperking.

Het prachtige weer was een geweldig uitgangspunt voor een succesvolle dag en mede omdat diverse lokale bedrijven en instanties de handen ineen hebben geslagen, is dit evenement een waar feest geworden voor de kinderen.

Zo heeft de Haagse brandweer de lokatie een aantal dagen voor het evenement compleet gereinigd en zorgde de ’s Gravenhaagse Hengelsportvereniging voor de nodige visontheffingen.

Partycentrum Madestein organiseerde voor de kinderen geheel belangenloos de lunch en de leden van de Haagse Modelbotenclub verzorgden een demonstratie varen met modelboten, waarbij de kinderen zelf ook mochten varen met de zeilboten en slagschepen die op afstand bediend werden.

De clown die de kinderen in de ochtend kwam vermaken met goocheltrucs en dieren van ballonnen knopen, maakte het feest compleet.

De taart werd voor dit evenement verzorgd door Maaike van Tol van de Zoete Keuken. Omdat haar man zelf regelmatig tot rust komt bij het uitgooien van een hengeltje kon zij met haar rustieke taart de typische sfeer weergeven waarom toch zoveel mensen de rust opzoeken met een hengel aan de waterkant.

Aan het einde van de middag was er een heuse prijsuitreiking waarbij alle kinderen een medaille ontvingen en er ook nog een Peuterfondsbeker werd uitgereikt aan de kinderen die zij vol trots een plekje mogen geven op school.
Hierna kwamen de ouders de dolgelukkige kinderen weer ophalen en, alsof het feest nog niet compleet was, kregen alle kinderen een eigen vishengel mee naar huis.

Tom Gerrets, secretaris van Stichting Peuterfonds, vertelt na het vertrek van de kinderen: “Het kost een hoop energie om deze evenementen te organiseren, maar het is geweldig om te zien dat je met de hulp van al deze betrokken mensen voor de kinderen toch iedere keer weer iets prachtigs kunt neerzetten.” Hiermee doelt hij niet alleen op de superenthousiaste vrijwilligers die de kinderen de hele dag 1 op1 begeleid hebben, maar ook op de inspanningen die alle Haagse bedrijven en instanties uit de omgeving hebben gedaan om dit evenement tot een succes te maken.

Stichting Peuterfonds is een initiatief dat sinds 1 januari 2009 bestaat en nu toch al ruim 120 vrijwilligers telt. In mei 2009 heeft Sportvisserij Nederland, het belangrijkste orgaan voor hengelsport in Nederland, besloten om hoofdsponsor te worden van de stichting.

Voor meer informatie over het Peuterfonds, kunt u de website www.peuterfonds.nl bezoeken.

Bron: Peuterfonds

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.