Aldi haalt paling uit schappen

8460
23 sep 2010

Steeds meer supermarkten nemen hun verantwoordelijkheid en zijn op zoek naar alternatieven voor de bedreigde paling in hun schappen.

Supermarktketen Aldi heeft onlangs de palingfilet uit het assortiment gehaald en vervangen door pangasiusfilet. Hiermee wil Aldi zijn steentje bijdragen aan het herstel van de met uitsterven bedreigde paling.

“Deze stap is ingegeven door de alarmerende situatie waarin de paling zich bevindt”, licht een woordvoerder van de Aldi toe. “Als supermarkt nemen wij daarom onze verantwoordelijkheid en halen de paling uit de schappen. In plaats daarvan bieden we de consument nu gerookte pangasiusfilet aan. Dat is een mooi, duurzaam en zeker zo smakelijk alternatief.”

Om de consument over deze overstap te informeren, is in diverse landelijke media een advertentie geplaatst. “We bieden iets nieuws aan – op dit moment zijn we de enige met gerookte pangasius – en willen mensen zo stimuleren dit nieuwe product eens te proberen. Hopelijk valt het in de smaak en denkt de consument: ‘Hé, dit is eigenlijk ook wel lekker’.”

 
Twee advertenties van Aldi over hun alternatief voor paling: Pangasius.

Supermarkten die paling uit schap nemen/ hebben genomen:

Jan Linders (gestopt), Dirk van de Broek (gestopt), Jumbo (half 2010 palingvrij), Spar (palingvrij), Super de Boer (al palingvrij), Vomar (al palingvrij), Boon (al palingvrij). Lidl (begin 2010), COOP (1 april 2010), C1000 (1 april 2010) Deen (1 april 2010), AH (half 2010 palingvrij), Plus (medio 2010), Hoogvliet (medio 2010), Sanders (in 2010), Sligro (Jan 2011).

Ook in Duitsland hebben verschillende supermarkten de paling uit de schappen gehaald.

Supermarktketens die nog wel paling verkopen: Em-Té, Makro.

Lees ook: 'Afrikaanse Paling van Albert Heijn geen duurzaam alternatief'

-> Alles over de aalproblematiek

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.