Wat doe jij deze winter: hengels opbergen of doorvissen?

6633
02 dec 2010

IJsvissen is in Nederland een relatief onbekend fenomeen, maar daar zou best eens verandering in kunnen komen. Mede door de Vis TV-uitzending waarin Marco Kraal en Ed stoop met hun hengels het ijs op gaan, heeft deze activiteit aan populariteit gewonnen. Hoeveel er in de winter gevist wordt is echter niet helder.

Om duidelijkheid te krijgen in het gedrag van de vissende Nederlander is de website Topvisser.nl de actie ‘Winterbikkels’ gestart. Hierbij draait het erom jouw ervaringen in deze koude maanden met andere vissers te delen. Dus zoek jij het allerlaatste wak van je thuiswater op, ga je ijsvissen of trek je naar de laatste ijsloze enclaves van ons land, laat het dan weten door verslag te doen van deze stoere wintersessie. Op deze manier laat je zien dat je een echte ‘winterbikkel’ bent en je maakt nog kans op leuke prijzen ook. Zoveel doorzettingsvermogen mag namelijk best beloond worden!

Doe mee aan de poll

Op de homepage van Topvisser.nl staat ook een poll met de prikkelende stelling ‘Als het keihard gaat vriezen, ga ik keihard ijsvissen’. Geef antwoord op deze vraag en help ons verder inzicht te krijgen in jullie winterse visgedrag.

Vissterfte? Direct melden!

Meld een (dreigende) calamiteit in eerste instantie met spoed bij de lokale hengelsportvereniging, hengelsportfederatie en vervolgens bij de gemeente/ waterbeheerder. Adressen vindt u in uw gemeentegids.

Visziekte en/of vissterfte van grotere omvang kan - NA HET INSCHAKELEN VAN DE BOVENGENOEMDE INSTANTIES - worden gemeld op het Viscalamiteiten-meldnummer van Sportvisserij Nederland 030-6058400.

-> Meer over vissterfte

Bron: Topvisser.nl

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.