Forel uitgezet in Oostvoornse Meer

9469
07 dec 2010

Het Oostvoornse Meer is al vele jaren befaamd om haar forellen. Door vliegvissers wordt het zelfs als één van de Europese topwateren bestempeld – je kunt er trouwens ook prima met kunstaas op forel vissen. Toch liepen de vangsten de laatste jaren terug. Daarom is er begin november ruim 2.000 kg forel uitgezet in het meer. Duizend kilo meer dan normaal het geval is.

Er circuleren verschillende oorzaken voor de teruggelopen vangsten van de laatste jaren. Eén daarvan is dat het meer steeds zoeter werd, waardoor het water steeds troebeler werd en het aantal garnalen en zelfs haring – allebei belangrijk onderdeel van het dieet van de forellen – afnam.

Sportvisserij Zuidwest Nederland had deze ontwikkeling al vroeg in de smiezen en heeft zich daarom ingezet voor de aanleg van een zoutwaterleiding. Deze is inmiddels aangelegd en het zoutgehalte is al aardig toegenomen in het meer.

Tweeduizend kilo

Dat was al een hele vooruitgang, maar de nieuwe Oostvoornse Meercommissie wilde nog een extra zetje geven zodat het meer nog aantrekkelijker wordt voor forelvissers. Jaarlijks zet Sportvisserij Zuidwest Nederland forel uit in het meer. Vooral regenboogforel (check de video hieronder), maar ook beekforel en beekridder. Normaal zo’n 1.000 kg, maar dit jaar is er echter ruim 2.000 kg forel uitgezet!

Het ging hierbij om 1.860 kg regenboogforel en 150 kg beekridder. De beekridders zijn dit jaar gesponsord door Avicentra Hengelsport uit Oostvoorne.

Lees meer over dit onderwerp in Hèt Visblad - januari (verschijnt eind december). Klik hier voor een abonnement voor nog geen euro per nummer en kies je kado!

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.