KNRM heeft genoeg van visbootjes

4889
08 dec 2010

NEELTJE JANS - Zowel de honderdste als de honderd-en-éérste uitruk dit jaar van het KNRM-station Neeltje Jans betrof een sportvisbootje.

De KNRM blijft ze helpen, maar concludeert ook dat deze vissers 'toch wel makkelijk hulp nodig hebben'.

De tot gisteren bijgewerkte site van de KNRM vermeldt voor station Neeltje Jans 37 acties voor sportvisboten, op de voet gevolgd door 36 acties voor zeiljachten. Voor het overige zijn het kitesurfers, duikers en de beroepsvaart waarvoor de redders in actie komen.

Gisterochtend even na achten was het weer raak. Twintig mijl uit de kust, bij de Rabsbank, lag sportvisboot Twister met een kapotte brandstofleiding. Het was even zoeken in de mist, maar het lukte de bemanning van de Koopmansdank uiteindelijk om de Twister terug te brengen naar de thuishaven achter de Roompotsluis. De boel aan boord van de reddingboot was net opgeruimd, toen sportvisboot Masty zich meldde met motorpech. Ook dit vaartuig met twee Antwerpenaren aan boord werd in veiligheid gebracht.

-> Lees het hele bericht op PZC.nl

-> Lees ook: 'Redders in actie voor vissers met pech' (PZC.nl)

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.