Opleiding Sportvissen trekt veel belangstelling

4984
20 dec 2010

"Sportvissen is véél meer dan alleen maar vissen!" Peter de Wit is de coördinator van deze opleiding. “Wellantcollege richt zich steeds meer op de stad, de recreatie en de creativiteit. Het is opvallend hoe er steeds meer vraag ontstaat naar mensen die een opleiding hebben gehad rond het begrip ‘Sportvissen’."

Het gaat daarbij vanzelfsprekend over kennis van vissoorten, materialen, beheersen van technieken, voor mensen die hun brood willen verdienen in de vissport.

- Peter de Wit (coördinator)

"Onze opleiding is nog breder. Ook biologieonderwerpen die met water te maken hebben komen aan bod, zoals plantengroei, processen in de waterzuivering en milieubeheer. Verder hangt het ook af van het beroep wat je wilt gaan uitoefenen. In de recreatie en het toerisme zijn gastheerschap en talen belangrijk, zo heeft elk beroep zijn specifieke vaardigheden.

De recreatie- en toerismebranche is groeiende. Mensen houden van actieve vrijetijdsbesteding, van outdoorlife. Het onderdeel sportvissen speelt daar een belangrijke rol in. Verder ontstaan er ‘nieuwe’ beroepen zoals visgids en is er meer werk in de hengelsportzaken.”

De MBO-opleiding wordt gegeven op niveau 4 en 3 in het BOL-traject . Dat betekent dat het een schoolopleiding in combinatie met stage wordt. Leerlingen van het vmbo met een Kader-, Gemengde of Theoretische Leerweg kunnen zich inschrijven.

De Wit: “Wellicht dat we later een BBL (leren en werken) traject starten. Als deelnemers een goede stageplaats gevonden hebben willen ze er vaak gaan werken ook. Daar past zo’n BBL-opleiding bij.” De Wit verheugt zich op het nieuwe schooljaar. “Dat komt ook omdat we al een paar schitterende excursies aan het plannen zijn,” lacht de docent die zichzelf een echte gelegenheidsvisser noemt.

Neem contact op met school als je nieuwsgierigheid gewekt is.

Bron: Wellant College

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.