Hengelaars staan klaar voor laagwaterredding

8034
13 mei 2011

IJSSELDELTA;IJSSELDELTA - Ze staan helemaal klaar, met 20, 30 man, om vissen te redden als die door dalend water in de IJssel op apegapen komen te liggen - zegt Gerard Klaassen van vereniging De Hengelsport uit Zwolle - maar tot nu toe zijn de problemen uitgebleven.

In Zutphen moesten vrijwilligers woensdag uitrukken om enorme brasems en andere zoetwatervissen uit droogvallende poelen te halen. Maar tussen laagwater in Zutphen en laagwater bij Zwolle zit altijd enkele etmalen, en "daarom zal het nog even duren voor de vrijwilligers komen opdraven".

In de eigen pachtwateren is nog geen probleem, Klaassen weet niet hoe dat in het stroomgebied van de IJssel rond Zwolle is gesteld, een bonte deken met Rijkswaterstaat, Natuurmonumenten, Landschap Overijssel en Staatbosbeheer als eigenaars. "Zij moeten bellen, dan komen wij opdraven. Sommigen hebben het uitgangspunt dat de natuur z'n gang maar moet gaan. Ecologen worden vaak enthousiast als ze een vogeltje vinden op hun lijst, dan wordt alles stilgelegd, het leven ónder water interesseert ze doorgaans een stuk minder - zo denken wij daar tenminste over."

Ze staan helemaal klaar, met 20, 30 man, om vissen te redden als die door dalend water in de IJssel op apegapen komen te liggen - zegt Gerard Klaassen van vereniging De Hengelsport uit Zwolle - maar tot nu toe zijn de problemen uitgebleven.

-> Lees het hele bericht op De Stentor

Lees ook:

11/05/11 - Droogte gevaar voor vissen (video)

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.