Video: Iedereen vist mee op Nationale Hengeldag!

7864
27 mei 2011

Zaterdag 28 mei is het Nationale Hengeldag. Een jaarlijks terugkerend feest voor de ruim twee miljoen Nederlandse sportvissers dat altijd op de laatste zaterdag van mei plaatsvindt. Op die dag zijn traditiegetrouw weer alle aassoorten toegestaan en mag je ook gericht op de meeste vissoorten vissen. RTV Utrecht besteedt er alvast aandacht aan in haar programma 'Lente'.

Daarmee is het visseizoen officieus voor geopend verklaard.

RTV Utrecht

Deze week ging RTV Utrecht mee om opnames te maken voor Nationale Hengeldag. De gezellig blonde presentatrice Jildou ging op pad met twee sportvissers in Houten. Het leverde onder meer vis en een hilarische worp van Jildou op.

-> Bekijk hier het programma 'Lente' van 26 mei op RTV Utrecht, het item zit verweven door de uitzending.

Nationale Hengeldag

Hoewel je natuurlijk het hele jaar door kunt vissen en de “diehards” onder de hengelaars niet terugschrikken voor kou en regen, zijn het toch vooral de voorjaarszon, ontluikende natuur en toenemende activiteit van vis die de sportvisser naar de waterkant lokken. Om de opkomende lente- en viskriebels extra te stimuleren is daarom lang geleden al de Nationale Hengeldag in het leven geroepen.

Elke zichzelf respecterende sportvisser gaat die dag vissen met vismaten en/of familie, in verenigingsverband of gewoon alleen. Nergens raak je immers beter de stress kwijt dan aan of op het water en met een hengel in de hand. Daarbij valt er op Nationale Hengeldag overal wel iets voor de sportvisser te beleven: een viswedstrijd van de plaatselijke hengelsportvereniging of -winkelier, demonstraties van verschillende vistechnieken, de opening van nieuwe visvijvers en vissteigers, familievisdagen, ruilbeurzen en vele andere vissige festiviteiten. Dit jaar organiseren ruim honderd hengelsportverenigingen een activiteit of evenement.

Ed Stoop en Marco Kraal, de bekende presentatoren van VisTV, bezoeken dit jaar maar liefst tien evenementen op Nationale Hengeldag. Ed bezoekt vijf verenigingen in West-Nederland. Marco komt langs bij vier verenigingen in Limburg en bij één vereniging in Oost-Brabant. Door heel Nederland zullen reclamevliegtuigjes iedere Nederlander vertellen dat op deze dag iedereen mee kan vissen!

Wil je meer weten over Nationale Hengeldag en waar die dag activiteiten en festiviteiten zijn, kijk dan op www.nationalehengeldag.nl. Ga je normaal gesproken vissen in Nederland, dan heb je altijd de VISpas nodig. Maar op Nationale Hengeldag is dit bij de meeste deelnemende verenigingen niet het geval. Voor de rest van het jaar geldt: Vissen? Altijd de VISpas mee! Deze is te koop bij de meeste hengelsportwinkeliers.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.