Meer water in de VISpas

8924
27 mei 2011

Mede dankzij de inbreng van wateren rondom de hoofdstad door de Amsterdamse Hengelsport Vereniging (AHV) is de Landelijke Lijst van Viswateren met zo’n 600 ha uitgebreid. Deze wateren zijn met de Aanvullingslijst op zak te bevissen. De Aanvullingslijst is te downloaden op deze website.

De wateren die door de AHV per direct zijn ingebracht betreffen een aantal grote plassen en waterlopen in recreatiegebieden en polders onder de rook van Amsterdam. Zo zijn de Middelpolder bij Amstelveen, de Duivendrechtse polder, de Ouderkerkerplas, Hoge Dijk, Gaasperzoom, Gaasperplas en het Penbos toegevoegd aan de Landelijke Lijst van Viswateren. Al deze wateren zijn met de VISpas in combinatie met een uitdraai van de Aanvullingslijst 2011 op zak te bevissen. Voor de precieze ligging van deze nieuw ingebrachte viswateren kijk je op www.visplanner.nl

Wat minder mooi nieuws is dat de AHV ook gedwongen is om water uit de Landelijke Lijst te halen. Op het Amsterdam-Rijnkanaal vanaf de mond van het kanaal tot de spoorbrug bij Weesp (incl. het Nieuwe Diep en de Diemen) is het tot nader bericht alleen voor leden van de AHV toegestaan om hier te vissen. Er worden momenteel pogingen ondernomen om dit gedeelte van het Amsterdam-Rijnkanaal weer terug te krijgen in de Landelijke Lijst van Viswateren. Zodra hier nieuws over is, melden we dit uiteraard op onze website en in Hét Visblad.

Andere aanvullingen

Naast de bovengenoemde aanvullingen zijn ook de volgende wateren toegevoegd aan de Landelijke Lijst van Viswateren:

  • De Linge tussen de Karbrug en de Loohof te Doornenburg.
  • De Noordplas van Strandpark Slijk Ewijk.
  • Alle wateren gelegen in de wijk Dichteren te Doetinchem.
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.