World Catfish Classic bijna van start

7107
31 mei 2011

Mark Huizinga en Hans Sissingh zijn er helemaal klaar voor om de meerval in de houdgreep te nemen. Dit koppel dat als het Dutch National Fishing Team van Sportvisserij Nederland deelneemt aan de World Catfish Classic, is gisteravond in Spanje gearriveerd en heeft zich vandaag officieel voor het WK Meervalvissen ingeschreven.

Het lijkt erop alsof ze het weer hebben meegenomen. Van de storm aan de Amsterdamse Sloterplas bij de finale van het NK Karpervissen naar een heftig onweer in Caspe. Toegangswegen zijn veranderd in rivieren, donderende knallen en flitsen trekken langs de rivier, het internet ligt plat… Dat laat niet onverlet dat de voorbereidingen voor de eerste World Catfish Classic in volle gang doorgaan.


Mark Huizinga in opperste concentratie tijdens de voorbereiding op het WK Meervalvissen.

Alle materialen die van belang zijn tijdens het vissen van de wedstrijd dienen te worden gekeurd voor de registratie. Boot, anker, landvast, toeter, reddingsvest, hengels, steunen, rigs, molens, lijn, maar ook verzekeringspapieren, paspoort, disclaimer. Een hele opsomming waarbij ook de details niet over het hoofd mogen worden gezien. Topdrukte dus in het Holland house in Playa’s de Chacon dat op een steenworp afstand ligt van de Ebro waar het WK wordt gevist.


Alles wordt tot in de puntjes voorbereid om zo goed mogelijk voor de dag te komen.

Vandaag heeft ook de inschrijving plaatsgevonden en daarmee is alle papierbusiness nu achter de rug. De focus is dus vanaf nu gericht op de wedstrijd en het vissen. Op welke stek het koppel van het Dutch National Fishing Team wordt vanavond bekend. Dan vindt de stekloting plaats. Huizinga en Sissingh mogen als 37e een lotje trekken. Overigens maakt dat niet zoveel uit, want in tegenstelling tot de World Carp Classic mag het lotje dat wordt getrokken nu niet worden teruggegooid. De eerste trekking moet je nemen.


Na de inschrijvingsprocedure volgt vanavond de loting en dan begint morgen om 06.00 uur de eerste World Catfish Classic.

Ook voor de andere Nederlandse teams wordt het vanavond dus spannend op welke stek zij zullen belanden. Dat bepaalt ook voor een groot deel de haalbaarheid van het gestelde doel: met de zes Nederlandse koppels die aan de World Catfish Classic deelnemen in de top tien te eindigen.. Naast Mark Huizinga en Hans Sissingh voor het Dutch National Fishing Team van Sportvisserij Nederland bestaat het Nederlandse deelnemersveld uit:

  • Juul Steyn en Hans Sibbel voor Team Topvisser
  • Arnout Terlouw en Ron Beugelink voor Team Beet/Karper/Rovers
  • Ardy Veltkamp en Eric Torres voor Team Ultima
  • Marco Vink en Leen Maarleveld voor Team Ahoy/The Diff Berkley
  • Gerard Bekkering en Anno Jager

Volg het WK meerval op Twitter

-> Volg het WK Meerval op Twitter via #wkmeerval

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.