IJzer als loodalternatief

10029
17 jun 2011

Lood is hard op weg om vanwege Europese regelgeving uit de sportvisserij te worden verbannen. Diverse bedrijven zijn daarom samen met Sportvisserij Nederland druk doende met het ontwikkelen van loodalternatieven. Zo presenteerde Modified Materials onlangs een nieuw prototype loodvervanger aan Tweede Kamerlid Ad Koppejan (CDA).

Foto: Jos Lobée (rechts) van Modified Materials overhandigt de loodvervangers aan Ad Koppejan (CDA).

De relatievisdag die Sportvisserij Nederland half mei vanuit Neeltje Jans organiseerde voor onder anderen Ad Koppejan (Tweede Kamerlid CDA), Carel Drijver (hoofd Oceanen en kusten van het Wereld Natuurfonds), Eelco Leemans (directeur Stichting de Noordzee) en Hanneke Mesters (afdelingshoofd Vereniging Kust & zee) was tevens het moment waarop Jos Lobée zijn prototype presenteerde.

De oprichter van Modified Materials had voor de deelnemers aan de visdag diverse 200 gram zware ijzeren gewichten bij zich die tijdens het bootvissen als alternatief voor lood konden worden gebruikt.

Praktijktest

Hoewel de meeste mensen aan boord geen geoefende sportvissers waren, kon iedereen goed met het nieuwe visijzer uit de voeten. Vrijwel iedereen wist het loodalternatief effectief in te zetten en een visje te vangen. “Het vist dan ook heel prettig”, zegt Jan Willem Wijnstroom, beleidsmedewerker belangenbehartiging bij Sportvisserij Nederland en verwoed zeevisser. “Het ijzer is goed gecoat, ligt prettig in de hand en is prima te hanteren. Daarbij pakken de ankers goed, zodat het aas mooi op de bodem gepresenteerd kan worden. Deze loodvervanger is ons uitstekend bevallen.”


Het loodalternatief werd direct in de praktijk goedgekeurd.

Aangezien het een prototype betreft dat nog wordt doorontwikkeld, is deze loodvervanger nog niet in de handel verkrijgbaar. Zodra dit het geval is, maken we hier melding van op deze website en in Hèt Visblad.

Bron: Hèt Visblad

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.