Dierenkwellende hengelsporters gepakt

8585
15 jun 2011

AMSTERDAM - Op de loswal van het Zijkanaal I in Amsterdam zijn maandag 13 juni 2011 omstreeks 13:15 uur twee zogenaamde 'rallyvissers' bekeurd door de BOA van de Amsterdamse Hengelsport Vereniging (AHV).

Het tweetal, een 58 jarige man en een 48 jarige vrouw uit Groningen, beschikte over meerdere speciaal daarvoor geprepareerde tassen van zeildoek met in totaal 74 dode en levende vissen, ook ondermaats. De Bijzondere Opsporings Ambtenaar (BOA) ging op verkenning uit na een melding van omwonenden.

Verboden

Deze manier van vissen, bekend als 'rallyvissen' (ook wel 'tasvissen' genoemd) is een bijzondere vorm van wedstrijdvisserij die haar oorsprong in Groningen kent. Hierbij wordt in een uitgestrekt gebied gevist en wordt de vis niet teruggezet in hetzelfde water, maar dood meegenomen voor de bepaling van de uitslag. Deze vorm van visserij wordt niet gezien als een sportvisserijactiviteit omdat er geen aandacht is voor het welzijn van de vis. De federatie Groningen Drenthe heeft deze methode van vissen zelfs verboden.

De vissen en tassen zijn in beslag genomen. Tegen beide verdachten is proces-verbaal opgemaakt voor dierenkwelling, overtreding van de vergunningvoorwaarden (visvergunning ongeldig), bezitten van ondermaatse vis en visstroperij.

Bron: Opsporingdienst AHV, Amsterdam

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide