Wie wordt zondag 19 juni de nieuwe Nederlands Kampioen Bootvissen?

5343
16 jun 2011

Zondag 19 juni organiseert Sportvisserij Nederland het NK Bootvissen in Zeeuwse wateren. Vertrekpunt is de haven van Neeltje Jans aan de Stormvloedkering en gevist wordt met 5 boten ieder geschikt voor 6 vissers. Afhankelijk van de windsterkte varen die de Noordzee op of blijven op de meer beschutte Oosterschelde. De prijsuitreiking na afloop en de huldiging van de nieuwe kampioen bootvissen is circa 19.00 uur in Grand Café Emelisse in Kamperland.

Deelnemers aan dit kampioenschap hebben zich vooraf geselecteerd via 2 selectiewedstrijden. Behalve de regerend kampioen bootvissen Ernest Ribson, die natuurlijk alles op alles zet om zijn titel dit jaar te prolongeren, doen aan dit NK ook weer de nodige bekende namen mee zoals de oud-kampioenen Eric Goossens en Arjan Rijnberg.

Allen, 29 heren en 1 dame, vissen met één hengel voorzien van een lijn met maximaal drie haken. Het aas bestaat uit zeepieren, zagers en eventueel stukjes vis en schelpdieren.
Vorig jaar werden even buiten de monding van de Oosterschelde recordvangsten geboekt met meer dan 400 vissen voor de winnaar en ook voor aanstaande zondag verwacht men vuurwerk. Zeker als de weergoden meewerken en buitengaats kan worden gevist.

De 10 deelnemers (2 per boot) die zich via dit NK Bootvissen plaatsen voor deelname aan de Nationale Topcompetitie Bootvissen op 9 oktober, 13 november en 27 november, dingen allen mee voor een plaats in het team dat onder leiding van coach Wil Franken in 2012 deelneemt aan het WK Bootvissen in Zuid-Afrika.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide