Bonusvissen zullen EK Sportvissen in Polen

5193
17 jun 2011

Dat is tenminste de verwachting van Bert Aufderhaar, lid van het Nederlandse team dat op 25 en 26 juni in Polen deelneemt aan het Europees Kampioenschap Sportvissen. Bert die zelf in 1999 op het EK in Ierland goud won en in 2003 zilver in eigen land, verkende het Poolse parkoers bij Poznan en komt tot de conclusie dat er zeer weinig vis is te vangen. De visstand bestaat voornamelijk uit voorntjes, alvers en baarsjes en enkele grote windes en brasems tot wel vier kilo. Dat maakt het moeilijk om vooraf al te bepalen wat de ploeg straks te doen staat. Gokken op die ene kolossale bonusvis met het risico dat die zich niet meldt, of sprokkelen voor mini-visjes?

Weliswaar wordt gevist in een soort van gekanaliseerd stuk rivier waardoor de manier van vissen met vaste hengels en matchhengels niet noemenswaardig verschilt van de wedstrijdvisserij die wij in Nederland gewend zijn. Wat dat betreft geen zorgen voor het team dat naast Bert Aufderhaar bestaat uit Jo Adriolo, Dieter Friederichs, Arjan Klop, John Savelkoul, Christian Surquin en de coaches Van Schendel, Raven en Schipper. Stuk voor stuk gelouterde internationals die het klappen van de zweep kennen en de week voorafgaande aan het WK middels trainingssessies onderling zullen uitmaken wie van de zes uiteindelijk het EK zullen vissen en wie de niet minder belangrijke taak van bankrunner of te wel hulpcoach vervult.

Na de openingsceremonie op donderdag en de officiële en verplichte trainingswedstrijd op vrijdag start de eerste echte wedstrijd van dit Europees Kampioenschap 2011 op zaterdag 25 juni om 10.00 uur en eindigt om 14.00 uur. Twee uur voor aanvang zijn de deelnemers al hun stek gaan inrichten en hebben vervolgens het hengelmateriaal, aas en voer in orde gemaakt. Gedurende de wedstrijd wordt de vangst bewaard in ruime leefnetten van zacht en fijnmazig materiaal, na afloop gewogen en weer ter plekke teruggezet. Sectorwinnaars krijgen één punt, de nummers twee punten enz. Degene met de minste wedstrijdpunten over de twee wedstrijddagen is winnaar. Bij een gelijk aantal punten geeft het totale vangstgewicht de doorslag.
De tweede en beslissende wedstrijd op zondag is eveneens van 10.00 tot 14.00 uur waarna om 16.00 uur de prijsuitreiking en huldiging van de individuele Europese Kampioen en die van het winnende land volgt.

Hoofdsponsor team Zoet Sr.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide