FRIED DEELEN OVERLEDEN

7011
21 jun 2011

Op vrijdag 17 juni jl. is op 75-jarige leeftijd de bekende wedstrijdvisser Fried Deelen overleden. Vele jaren maakte Fried deel uit van de diverse wedstrijdteams die namens de voormalige NVVS deelnamen aan wereldkampioenschappen en andere internationale viswedstrijden.


In 1996 werd Fried met het destijds vermaarde Silstarteam in het Franse Rieux zelfs Wereldkampioen bij de Korpsen.

Voor die tijd was hij al vele keren één van Nederlands troeven bij de Wereld-kampioenschappen, zoals in 1978, ’79, ’81, ’83, ’86, ’87 en ‘89 en vervolgens naast vele Benelux en Meerlandenwedstrijden ook nog diverse keren in de negentiger jaren als lid van de WK-ploeg.


WK Korpsen Zoetwatervissen 1996
Fried staat op onderstaande foto vooraan in het midden


En, dan hebben we het maar niet over de vele gewonnen vrije wedstrijden en clubkampioenschappen en het feit dat hij meerdere malen als Nederlands Kampioen is gehuldigd.
Daarmee is Fried Deelen een van de meest succesvolle, zo niet de succesvolste en meest gehuldigde wedstrijdvisser van ons land. Hij is dan ook van meer dan bijzondere waarde geweest voor de gehele wedstrijdvisserij in binnen- en buitenland en een voorbeeld voor veel van zijn tijdgenoten en velen na hem.

Mogen familie en vrienden de kracht vinden dit grote verlies te dragen.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide