Slechte vangsten tijdens eerste trainingsdagen voor EK in Polen

6754
21 jun 2011

De visvangsten tijdens de eerste twee trainingsdagen voor het EK zoetwatervissen in Polen waren dramatisch slecht. Zaterdag 25 en zondag 26 juni staat de Nederlandse ploeg voor de opgave om zo hoog mogelijk te eindigen tijdens het Europees Kampioenschap dat gevist wordt aan een kanaal in het plaatsje Opole.

Dat het twee moeilijke dagen gaan worden staat nu al vast. Want op het kanaal is nauwelijks een visje te vangen. “Het is echt bedroevend. We hebben nu twee trainingsdagen achter de rug, maar als het zo doorgaat wordt dit het slechtste kampioenschap ooit qua visvangsten”, vertelt bondscoach Jan van Schendel.
 
Samen met zijn kompaan Stefan Verhoeven stoomt hij de Nederlandse équipe klaar voor het weekend. “We moeten er maar het beste van maken. Alle landen hebben met dezelfde omstandigheden te maken.” Waren er maandag nog twee mannen uit het team met een brasem, dinsdag wist niemand brasem te vangen. Op een paar baarzen, een enkele grondeling en alver na, bleef het stil.

 

Parkoers

Hoewel het wedstrijdparcours officieel gekeurd is, heeft Van Schendel zijn twijfels of er wel visuitzettingen zijn geweest.  “Maar daar komen we wellicht later nog op terug bij de organisatie. Het is nu zaak om toe te leven naar de wedstrijden. Er is immers wel een EK te vervissen. Ook hier is een titel te winnen.”

Tactieken

Omdat de verschillende sectoren op redelijke afstand uit elkaar liggen, worden verschillende tactieken uitgeprobeerd. Daarom probeert de Nederlandse delegatie voor ieder parcours met een plan van aanpak te komen, omdat plekken met wier weer een andere aanpak vereisen dan een plek waar het harder stroomt.
“We hebben gelukkig nog drie dagen om ons goed voor te bereiden.”

Team
De volgende mannen moeten het het komend weekend waar gaan maken
: Jo Adriolo, Bert Aufderhaar, Dieter Friederichs, Arjan klop, John Savelkoul en Christian Surquin
De bondscoaches zijn Jan van Schendel en Stefan Verhoeven. 

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide