Nederlands team blijft optimistisch ondanks slechte vangsten

5743
22 jun 2011

Nog twee trainingen te gaan en dan moet het gebeuren. Het Nederlands team zoetwatervissen bereidt zich in Polen voor op het EK zoetwatervissen aan een kanaal in Opole. Na de eerste twee trainingen begon de groep vandaag met veel hoop op een betere dag. Tevergeefs, want de vangsten waren zowaar nog slechter dan de dagen ervoor.

 

Strategie
De training van vandaag leverde twee bliekjes, een voorn, een paar baarzen, alvers en grondelingen op. Ook bij de concurrentie werd niet of nauwelijks brasem gevangen. Desondanks blijft bondscoach Jan van Schendel optimistisch. “We zullen met het hele team tot een goede strategie moeten komen. Daarom proberen we tijdens de trainingsdagen het parcours zo goed mogelijk te leren kennen. Zo hebben we al gezien dat er op een bepaalde plek barbelen zijn te vangen en er ook een deel van het parcours is waar de brasem zich ophoudt. Dat zijn dingen die we goed in de gaten houden en waar we ook op proberen inspelen.”

Positief blijven
Terwijl de frustraties onder collega-vissers toeneemt, probeert het Nederlands team het hoofd koel te houden. “Ik snap best de frustraties. Mensen spenderen hier veel geld aan, voor veel vissers hoort dit het hoogtepunt van hun carrière te zijn. Als er dan nauwelijks vis zit is dat frustrerend. Je kunt er goed of slecht mee omgaan, maar wij gaan van het positieve uit en proberen ons zo goed mogelijk aan de omstandigheden aan te passen.”

Goede sfeer
Het Nederlandse team bivakkeert de hele week in een vakantiepark, dat op zo’n vijftien kilometer van het wedstrijdsparcours ligt. “Een prima locatie waar we met de hele ploeg bij elkaar zitten en toe kunnen leven naar het EK.” De sfeer is ondanks de slechte vangsten uitstekend en wordt volgens de bondscoach alleen maar beter. “De jongens kennen elkaar al een aantal jaar en hebben een goede band opgebouwd. We hebben veel plezier met zijn allen.

Klik hier voor het verslag van de eerste twee trainingsdagen

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.