Topcompetitie Feedervissen start in Friesland

6473
23 jun 2011

Naar aanleiding van het eerste WK Feedervissen eind augustus in Italië, organiseert Sportvisserij Nederland i.s.m. Evezet dit jaar voor het eerst de Nationale Topcompetitie Feedervissen.

Is het team dat straks in Italië vist nog via het Nederland Kampioenschap Feedervissen van vorig jaar geselecteerd, voor deelname aan de ‘Mondiale’ van 2012 komt er dus een heuse topcompetitie van vier wedstrijden, te beginnen op 26 juni in Friesland.

Aan het Prinses Margrietkanaal nabij Kootstertille vissen deze zondag 57 Nederlandse top-feedervissers die middels een speciale licentie voor deze Topcompetitie zijn ingeschreven. Plaats van samenkomt en prijsuitreiking is Dorpshuis Tillehüs in Kootstertille en de wedstrijd vindt na een voorbereiding van een uur plaats van 10.00 – 15.00 uur.

In Nederland is de feederhengel al enkele decennia bijzonder populair bij wedstrijdvissers. Dat leidde enkele jaren terug tot selectiewedstrijden feedervissen gevolgd door een officieel NK en dit jaar het eerste officiële wereldkampioenschap. Bij deze feederwedstrijden zijn de nieuwste ontwikkelingen zoals methodfeeders en haken met het aas op een ‘hair’ nog niet toegestaan en moet het aas zoals bij alle officiële nationale en internationale viswedstrijden op de haak worden geregen.

Qua werp en visafstand gelden geen beperkingen en dat maakt deze eerste wedstrijd van de topcompetitie extra interessant omdat het Prinses Margrietkanaal plaatselijk meer dan 65 meter breed is en vis vaak dicht tegen de overliggende (rustige) oever wordt gevangen.

Sponsor Nationale Topcompetitie Feeder 

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.